Tidsschema


500 racer revival på 54-årsracet, Essos H1R kör igen!

Temat för 54-årsracet är 500cc, för roadracingens del gäller det de 500 racers vi (som är i övre medelåldern) kommer ihåg från de svenska SM-tävlingarna under åttiotalet. Vi minns (den tyvärr alltför tidigt bortgångne) Peter Sköld på sin RG500 och hans namne Sjöström som fokuserade på VM. Lasse ”Åmål” Johansson och Lennart Bäckström var andra profiler i 500-klassen. Vi minns också att det sedan kom två st Honda RS500 till Sverige, som med full Flygvapen-spons bar Petrarna Sköld och Lindén till ett flertal svenska mästerskap i 500-klassen. Sköld och Lindén blev också Europamästare i 500cc, Sköld 1983 och Lindén -89. Nu ska vi få återuppleva de här racerhojarna och förarna i en egen klass: ”Superparad 500GP” på Årsracet 2-4 augusti. På lördagen kör de i ett helt eget ”heat” och på söndagen tillsammans med den vanliga paraden.

Visa/ladda ner startlistan för Superparad 500GP här.

Esso Gunnarssons Kawasaki H1R från 1970 kommer att köras på Årsracet!
Essos H1R som hittades för tre år sedan av Per Olofsson, och som sedan dess av ägaren genomgått en fullständig renovering, kommer nu att för första gången sedan 1974 att köras igen! Historien är världskänd efter reportage i motorcykeltidningar från massor olika länder, och det är många som följer renoveringen på Pers blogg. Det är även Olofsson själv som sitter bakom styret när denna helt unika händelse äger rum. Motorcykeln kommer precis att bli klar, så pass nära racehelgen att den kanske inte ens kommer att hinna provstartas innan. Var beredda på fredag eftermiddag (17:30) när det är dags för premiärstart!

Det finns ett utställningstält där alla 500:orna håller till, precis innanför depågrindarna. Där finner ni flera helt unika motorcyklar, t ex Bo Granaths Husqvarna fabriksracer från 1971 som han tog en femteplats i VM 1972 med, en Sparton från 1977 som gått race i Sverige sedan den var ny. Naturligtvis även Essos H1R samt dess systerhoj som Janne Wärnström ställer ut tillsammans med en TZ500 och en RG500 Mk4 från 1979. Även Göran Aldén, som sköter tidtagningen på Årsracet, och gjort det så många år, lämnar sitt avtryck här via Hannu Salakka från Finland som kör Görans gamla RG500 från 1978, en av ett flertal RG på plats. Peter Sjöström, som var vår utan tvekan meste VM-förare dessa år är på plats med sin RGB500 från 1983. Peppe var tidigt ett skyltfönster åt ISR och det sitter genomgående komponenter från Ackes verkstad i Tumba på racern. Missa inte detta unika tillfälle att få se, höra och lukta de unika 500 racers som numera vi kan se så sällan.


Anmälan Race

Instruktion för anmälan via Svemo TA:

  1. Man börjar med att skapa en profil på http://ta.svemo.se. Har man anmält sig via systemet tidigare så är profilen sparad och man kan använda de inloggningsuppgifter man hade förra gången. Har man glömt lösenord fyller man i sitt användarnamn (personnummer) under fliken “Glömt lösenord” så får man ett mail med instruktioner om hur man väljer ett nytt.
  2. Sedan klickar man i menyn till vänster på länkarna “Personuppgifter” och “Fordon” under “Min profil” (klicka på det lilla plustecknet till vänster om “Min profil” om du inte ser underrubrikerna) och lägg in information om sig själv och de motorcyklar man vill tävla med.
  3. Därefter ansöker man om startnummer i de klasser man ska köra via länken “Fasta startnummer”.
  4. När profilen är klar så klickar man på länken “Jag vill anmäla mig till en tävling” som finns på startsidan inne på Svemo TA och sedan söker man sig fram till den tävling man vill anmäla sig till.
  5. På tävlingens anmälningssida väljer man vilka klasser man vill delta i och anger då vilken motorcykel som ska användas för respektive klass (man får upp en lista baserad på de motorcyklar som lagts till i profilen). Där fyller man också i sitt startnummer (föreslås oftast automatiskt) och transpondernummer. Det går bra att välja flera klasser om man vill ställa upp i mer än en.
  6. När man fyllt i den nödvändiga informationen i de olika flikarna klickar man på knappen “Anmäl mig till tävlingen”.
  7. Därefter ska man betala anmälningsavgiften. Betalning sker antingen via Svemo TA (betalningssätt anges i tilläggsreglerna) och då får man meddelande vid anmälan att man har obetalda varor i varukorgen som man kan betala med kort.

Mer info hittar du på MCHK-R hemsida.


Anmälan Parad

För anmälan besök: ta.svemo.se. Följ stegen i instruktionen för Anmälan Race ovan och välj Paradklassen (Paradklassen finns längst ner i klasslistan).


Startlistor

Besök Svemo TA för att se startlistor: ta.svemo.se (vald startlista visas längst ner på sidan).

Visa/ladda ner startlista för Superparad 500GP här.


Flaggsignaler RR

Alla förare har skyldighet att åtlyda funktionärernas flaggsignaler, oavsett om det är träning eller tävling. Hör följer en kort presentation av de olika signalerna.


PM/Tilläggsregler

Mer info kommer.


Resultat

Mer info kommer.