Nytt för i år!

Linköpings Motorstadion, Sviestad håller stängt måndag-onsdag v. 32 (3-5 augusti 2020).
Vi öppnar portarna för funktionärer, förare och besökare torsdagen 6 augusti 2020 kl. 8.00.


Jag vill vara funktionär! (anmälan)

Vi kommer göra vårt yttersta för att årsracet ska bli ett evenemang i absolut toppklass, och för att fixa det kommer vi behöva många frivilliga arbetsinsatser. Så boka in helgen (och veckan före) redan nu! Behovet av funktionärer är stort så anmäl redan nu ditt intresse för vad du kan tänka dig att hjälpa till med. Vi behöver både erfarna och nya funktionärer.

OBS! Som “nybörjarfunktionär” behövs ingen förkunskap, du behöver inte ens ha åkt motorcykel. Du kommer få all information du behöver vid banan, och du har alltid en ansvarig funktionär som berättar vad/hur du ska göra.

Utöver sedvanlig tävlingsorganisationen med tävlingsledare, sekreteriat, flaggvakter, banbyggare mm så behövs personal för: entré, camping, parkering, transporter, sophämtning, servering, kiosk, publikvärd, race-office mm.

Skicka en intresseanmälan till lms@lms.se

ANMÄLAN PÅ PLATS

  • Vi tar emot funktionärer och delar ut funkispaketet vid funkisparkeringen utanför entrén. Följ skyltning!
  • Preliminärt öppet fre, lö, sö kl 7-9
  • Övriga tider i info-vagnen vid kanslihuset.


Vilka funktionärer behövs?

TÄVLING

Behovet av funktionärer är delvis grenspecifikt men generellt behövs funktionärer till flaggvakter längs banan, säkerhetsvakter vid grindar och diverse uppgifter i sekreteriaten.

SERVERING

Serveringar och kiosker håller öppet från torsdag till söndag. På fredag och lördag kväll serveras även middag.

Vi behöver funktionärer som kan hjälpa till i köket och laga mat såväl som att servera och hålla snyggt i och kring serveringarna. Erfarenhet från storkök är kanon! Vi kommer öppna vår nya servering som har moderna maskiner och hjälpmedel.

ENTRÉ

Entrén är bemannad dygnet runt från torsdag till söndag. Där tar vi emot publik och förare samt funktionärer. Tar betalt och delar ut band. På lördag fm är det högtryck.

MILJÖ

Under en hel tävlingshelg besöker runt 5000 personer vår motorstadion. Bara under lördagen samlar vi drygt 3500 personer om vi räknar in förare, funktionärer och publik. I år kommer det bli fler… För att kunna erbjuda ett förstklassigt evenemang behöver vi ha flera funktionärer som hjälper till med att tömma sopkärl städa och håller snyggt på vår anläggning.

PARKERING & CAMPING

Från torsdag till söndag, med tonvikt på lördag behöver vi ett flertal funktionärer som visar vår besökare till rätta. Vi kommer ha 4 olika parkeringar, varav två inne på området. Dessutom behöver vi några som tar emot funktionärer samt några grindvakter.


Tider

De flesta funktionärer behöver vara på plats senast kl 10 på fredag samt 8 på lördag och söndag.

Funktionärsansvariga har närmare besked.

Funkispaketet

Funkispaketet innehåller:

  • Entréband (om du inte fått det på annat sätt, vissa skickas ut)
  • Matbiljetter för de dagar du jobbar (lunch och ev middag)
  • T-shirt
  • Telefonlista
  • Program

Parkering & camping

Då det kommer bli fullt av tävlande och publik på stadionområdet har vi reserverat parkering till höger om entrén för VIP och funkisar. Om du har en uppgift som innebär att du ska åka in och ut flera gånger under dagen så kan du få ett bilpass. Det kommer vara mycket ont om parkering inne på området!

Camping finns bakom kanslihuset om du inte har någon annan överenskommelse (vissa tävlingsfunkisar campar nära banorna). Om det blir fullt inne på området finns plats på funkisparkeringen. Om du avser campa på stadionområdet, kom i god tid! På lördag förmiddag är det fullt och kan bli långa köer.


Mat

Du kommer få lunch och ev middag de dagar du jobbar. Frukost ingår för vissa som börjar tidigt eller måste vara på plats dygnet runt. Cross, Speedway och Endurofunkisar äter vid klubbhuset (tältet). Övriga hämtar sin mat vid Café kolven (inne i RR-depån).


Arbetsuppgifter

Vi försöker tillmötesgå önskemål om arbetsuppgifter så långt det är möjligt. Vi kan behöva byta uppgifter under dagen om akuta behov skulle uppstå. Vi kommer jobba med scheman fram till tävlingsveckan.


Funktionärsansvariga

Mer information kommer.

Kontaktuppgifter hittar du här​​​​​​​